ΑΠΟΛΛΩΝ AQUATICS /ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ /ΣΥΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ/ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ……………………………….

 


 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ  ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑQUATICS.

AΠΟΛΛΩΝ AQUATICS

Συγκεκριμένα το  Apollon Aquatics δημιουργήθηκε με σκοπό να εντάξει δυναμικά τα αθλήματα υγρού στίβου στη ζωή των παιδιών της Λεμεσού, να τους δώσει την ευκαιρία να γνωριστούν με τα αθλήματα αυτά, να τα αγαπήσουν, να τα εντάξουν στη ζωή τους, να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής και γιατί όχι να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό. Για τους δημιουργούς του προγράμματος ApollonAquatics είναι εξαιρετικά σημαντικό όλο και περισσότερα παιδιά, πιο απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών, να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτό τον τρόπο ζωής και να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

  • Τι αθλήματα που προφέρονται :
  • To  ApollonAquatics προσφέρει μαθήματα συχρονισμένης κολύμβησης,

 

    1. Τα αθλήματα που προσφέρονται από την ακαδημία ApollonAquatics είναι αθλήματα κατεξοχήν υγρού στοίβου. Συγκεκριμένα, στο Κολυμβητήριο του Ypsonas Sporting Center, με το οποίο συνεργαζόμαστε, διδάσκεται κολύμβηση όλων των επιπέδων, από εκμάθηση μέχρι καθημερινή προπόνηση για αγωνιστική κολύμβηση, από έμπειρους προπονητές και πρώην πρωταθλητές στο άθλημα αυτό. Προσφέρεται ακόμη βρεφική κολύμβηση αλλά και υδατοσφαίριση.
  • Τι ηλικίες προπονεί η ακαδημία;Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην ακαδημία μας φιλοξενούμε και ενήλικες οι οποίοι είτε είναι αθλητές είτε θέλουν να ασχοληθούν με κάποιο από τα αθλήματα που προσφέρονται. Όλοι μπορούν να αθληθούν και με τη βοήθεια του προσωπικού μας να καθοδηγηθούν προς την κατάλληλη κατεύθυνση αναλόγως των αναγκών τους.

 

    1. Η ακαδημία ApollonAquatics προπονεί παιδιά από 3 χρονών μέχρι και ενήλικες. Τα παιδιά των πρώτων ηλικών εντάσσονται στο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης από το οποίο αποκομίζουν εξαιρετικά ωφέλη όπως είναι η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος αλλά και η καλλιέργεια της αγάπης προς τον αθλητισμό και συγκεκριμένα προς τα αθλήματα υγρού στίβου. Οι μεγαλύτερες ηλικίες εντάσσονται σε διάφορα επίπεδα εκμάθησης αναλόγως του επιπέδου και των αναγκών τους.
  • Τί πρέπει να προσέχει κανείς όταν παιδιά νηπιακής ηλικία δοκιμάζουν για πρώτη φορά να κολυμπήσουν;

 

    1. Είναι σημαντικό, τόσο οι γονείς όσο και οι προπονητές που προπονούν παιδιά νηπιακής ηλικίας, να έχουν ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια κάθε νηπίου. Έπειτα, είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί η αγάπη προς το νερό και προς το άθλημα. Αυτό μπορεί να γίνει όταν υπάρχει σεβασμός προς τις εξατομικευμένες αναγκες και προς το χρόνο ετοιμότητας του κάθε νηπίου. Σίγουρα η ένταξη του παιχνιδιού είναι ένας βοηθητικός παράγονας όπως επίσης και η αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρει η συνοδεία από κάποιο κηδεμόνα μέσα στο νερό.
  • Αρκετά κορίτσια προπονούνται  στην ακαδημία, αλλά συχνά βλέπουμε ειδικά τα κορίτσια να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

    1. Στην Κύπρο θα λέγαμε ότι πλεον όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με κάποιο άθλημα. Αυτό συμβαίνει τόσο με τα αγόρια όσο και με τα κορίτσια. Η εφηβεία αλλά και το βαρύ πρόγραμμα είναι κάποιοι από τους παράγοντες που πολλές φορές οδηγούν τα κορίτσια στην απομάκρυνση από τα αθλήματα. Φυσικά, στο νησί μας επικρατούν ακόμη στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τις απογευματινές ενασχολήσεις που αναμένεται να έχουν τα δύο φύλα. Αυτό βέβαια ωφείλει να αλλάξει, καθώς ο αθλητισμός μόνο καλά έχει να προσφέρει σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτον φύλου. Και η ακαδημία μας, όπως και κάθε άλλη ακαδημία, ωφείλει να καλλιεργεί αυτή την αντίληψη προς όφελος των παιδιών.
  • Τι φιλοδοξίες έχει αυτή η νέα ακαδημία στον υγρό στίβο;            7)      Πόσα παιδιά προπονούνται;

 

  1. Η ακαδημία ApollonAquatics, όπως προείπα επιθυμεί και φιλοδοξεί να εντάξει τα αθλήματα υγρού στίβου σε όλη την εμβέλεια της Λεμεσού και να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά περιοχών όπως είναι ο Ύψωνας, το Κολόσσι, τα Πολεμίδια, η Επισκοπή, η Αυδήμου κ.α. να γνωρίσουν και ασχοληθούν με αυτά τα αθλήματα πιο εντατικά και με περισσότερη σοβαρότητα και επαγγλματισμό. Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε μαθήματα υψηλού επιπέδου σε όλα τα παιδιά από κάθε γονιά της Λεμεσού και να κάνουμε τον υγρό στίβο πιο γνωστό και αγαπητό.

Η ακαδημία μας ξεκίνησε τη λειτουργεία της τον Σεπτέμβριο του 2016 και μέσα σε 6 μήνες αριθμεί ήδη 125 αθλητές. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί οι αθλητές μας συνεχίζουν με ενθουσιασμό τα μαθήματά τους και τώρα το Χειμώνα, πράγμα που σημαίνει ότι το όραμα μας για καλλιέργεια της αγάπης προς τα αθλήματα υγρού στίβου βρίσκεται σε ένα πολύ ωραίο και σταθερό δρόμο.

 

Για Άμεση Ηλεκτρονική Εγγραφή εδώ – www.ApollonAquatics.com

Για Πληροφορίες επικοινωνήστε στο 97 657 004 και marios.panagi@apollonaquatics.com

Αθλήματα: Κολύμβηση – Υδατοσφαίριση – Συγχρονισμένη Κολύμβηση – Ναυαγοσωστική